Nieuwjaarsconcert Westfries Mannenkoor

Zondag 2 januari 2005, Ned. Hervormde Kerk Uitgeest, aanvang 14.30 uur

Voor de 2e maal zal het Westfries Mannenkoor dit jaar een nieuwjaarsconcert in kerstsfeer brengen in de Ned. Hervormde Kerk van Uitgeest. Na het succesvolle concert van januari 2004 zal ook op de 2e dag van 2005 weer een sfeervol concert worden verzorgd door het koor. Medewerking aan dit concert verlenen het vrouwenensemble "Westfrisia", de sopraan Ivera Musch uit Akersloot, de tenor Arjan Wiering en de bariton Hans van Niekerk. Het concert is een gedeeltelijke reprise van het traditionele kerstconcert, dat jaarlijks op 2e kerstdag in de Oosterkerk wordt uitgevoerd. Op veler verzoek wordt dit concert nu ook in Kennemerland ten gehore gebracht. Jaarlijks brengt het Westfries Mannenkoor een sfeervol concert met veel muziekstukken die goed passen in de kerstsfeer: naast delen uit het Kerstoratorium van Saint-Saens én delen uit de Messe de Minuit van Charpentier - beiden Franse componisten - brengt het Westfries Mannenkoor u een aantal kerstliederen speciaal voor mannenkoor gearrangeerd door de Engelse componist Vaughan-Williams. Daarnaast heeft dirigent André Kaart een aantal tamelijk onbekende, maar verrassende kerstliederen op het programma gezet die het mannenkoor en het vrouwenensemble gezamenlijk zullen uitvoeren.

Dit jaar staat een zelden uitgevoerd muziekstuk van Anton Bruckner op het programma: Abendzauber voor mannenkoor, vrouwenensemble en tenorsolo. Ook zullen werken van Schubert en Verdi worden uitgevoerd.

Het Westfries Mannenkoor staat onder leiding van de bekende Haarlemse dirigent André Kaart , die het koor al ruim 28 jaar leidt. Begonnen in 1976 dirigeert hij als altijd met veel enthousiasme en bevlogenheid de concerten van het Westfries Mannenkoor. Het Westfries Mannenkoor wordt sinds 1992 begeleid door de evbeneens uit Haarlem komende pianist Rinus Groot en repeteert wekelijks in de Ned Hervormde Kerk te Wognum. De leden van het koor komen niet alleen uit heel Westfriesland, maar komen uit een groot deel van Noord-Holland. Het koor treedt zowel binnen als buiten Westfriesland met veel succes op en heeft tevens een groot aantal buitenlandse concerten in o.a. Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië en Spanje uitgevoerd. Een van de hoogtepunten betrof het verzorgen van de gezangen tijdens de hoogmis in de kathedraal van Barcelona. Deze dienst werd destijds rechtstreeks op de Spaanse radio uitgezonden.

Indrukwekkend was het optreden tijdens de markeringsdienst ter herdenking van de legionella-slachtoffers van de Westfriese Flora in 1999. Het koor heeft naas de concerten diverse radio- en televisie optredens gedaan en presenteert zich met een uitgebreid muzikaal scala. Het repertoire loopt van Slavische mannenkoormuziek tot negro-spiritual; van operakoren tot werken van Nederlandse componisten; ook 20e eeuwse muziek heeft zijn plaats in het repertoire van het koor alsmede werken van meer of minder bekende klassieke componisten als Mozart, Schubert, Rossini, Verdi enz. Veel van deze muziek is vastgelegd op LP en meer recentelijk op een vijftal CD's. De kerst CD "Als sterren stralen" en de laatste CD "Trösterin Musik" zijn nog verkrijgbaar. Informatie hierover vindt u op onze website: www.westfriesmannenkoor.nl

Kaarten:
Wij hopen u te zien op zondag 2 januari 2005 's middags om 14.30 uur in de Ned.Hervormde Kerk, Castricummerweg 6 te Uitgeest. De toegang bedraagt € 11,--. Voor dit bedrag kunt u luisteren naar het concert. Daarnaast nodigen we u uit om in de pauze met ons een toast uit te brengen op het nieuwe jaar.
Kaarten kunt u telefonisch reserveren onder nummer 0251-310032 (Ivera Musch) of 0229-243192 (Hans van Niekerk).
Kaarten kunnen ook afgehaald worden bij: boekhandel Schuyt, Middelweg 139 te Uitgeest of Veldt's Toko, Akerhof 4 in Akersloot
Aan de kerk begint de kaartverkoop om 14.00 uur.