Traditioneel Kerstconcert Westfries Mannenkoor

Tweede Kerstdag 2003, Oosterkerk - Hoorn

Ook in 2003 zal het Westfries Mannenkoor weer het traditionele kerstconcert uitvoeren op 2e kerstdag in de Oosterkerk in Hoorn. Het concert wordt inmiddels voor de 34e keer aangeboden. Het vrouwenensemble “Westfrisia” is een vertrouwde gast bij het traditionele kerstconcert in de Oosterkerk in Hoorn en zal ook dit jaar weer haar medewerking verlenen. Deze keer zal dirigent Andre Kaart de beide koren leiden in een aantal grote werken van Franse componisten. Te horen zullen zijn delen uit de Messe de Minuit van Charpentier, uit l’ Enfance du Christ van Berlioz en uit het kerst-oratorium van Saint-Saens. Daarmee belooft ook dit concert weer mooie muziek op te leveren in een (kerst)sfeer die het Westfries Mannenkoor al jaren brengt op 2e kerstdag. Naast genoemde werken zullen er een aantal werken van Schubert worden uitgevoerd en worden een aantal mooie operakoren en –aria’s uitgevoerd van o.a Bellini en Verdi. Een deel van deze werken staat ook op de onlangs uitgebrachte CD “Trösterin Musik”. Uiteraard staat op het programma ook een selectie uit het brede kerstrepertoire van het mannenkoor en vrouwenensemble. Ook dit jaar zullen een aantal solisten meewerken aan het concert. Medewerking wordt verleend door de sopranen Afra Koomen en Bianca de Heer, tenor Arjan Wiering en bariton Hans van Niekerk.

Het Westfries Mannenkoor staat onder leiding van dirigent Andre Kaart, die het koor al ruim 27 jaar leidt. Begonnen in 1976 dirigeert hij als altijd met veel enthousiasme en bevlogenheid voor de 28e maal het jaarlijkse kerstconcert. Het Westfries Mannenkoor wordt sinds 1992 begeleid door Rinus Groot en repeteert wekelijks in de Ned Hervormde Kerk te Wognum. De leden van het koor komen niet alleen uit heel Westfriesland, maar ook uit de rest van Noord-Holland: van de Wieringermeer en Wieringen in het noorden tot Amsterdam in het zuiden. Het koor treedt zowel binnen als buiten Westfriesland met veel succes op en heeft tevens een groot aantal buitenlandse concerten in o.a. Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië en Spanje uitgevoerd. Een van de hoogtepunten betrof het verzorgen van de gezangen tijdens de hoogmis in de kathedraal van Barcelona. Deze dienst werd destijds rechtstreeks op de Spaanse radio uitgezonden.

Indrukwekkend was het optreden tijdens de markeringsdienst ter herdenking van de legionella-slachtoffers van de Westfriese Flora in 1999. Het koor heeft naast de concerten diverse radio- en televisie optredens gedaan en presenteert zich met een uitgebreid muzikaal scala. Het repertoire loopt van Slavische mannenkoormuziek tot negro-spiritual; van operakoren tot werken van Nederlandse componisten; ook 20e eeuwse muziek heeft zijn plaats in het repertoire van het koor alsmede werken van meer of minder bekende klassieke componisten als Mozart, Schubert, Rossini, Verdi enz. Veel van deze musiek is vastgelegd op LP en meer recentelijk op een viertal CD’s.

Kortgeleden is de nieuwe CD “Trösterin Musik” uitgekomen. Daarop heeft het Westfries Mannenkoor onder meer een aantal mooie werken van Schubert vastgelegd. Bij deze Schubertstukken is medewerking verleend door tenor Arjan Wiering uit Wognum. Hij is ook te horen op de kantate Die Maurerfreude van Mozart. Op de CD zijn daarnaast opera en Slavische koormuziek te beluisteren. De CD is verkrijgbaar tijdens het concert en via onderstaande voorverkoopadressen. U kunt de CD ook bestellen via het internet: www.westfriesmannenkoor.nl

Kaarten:

Wij hopen u te zien op vrijdag 26 december 2003 ‘s middags om 14.30 uur in de Oosterkerk, Grote Oost in Hoorn. De toegang bedraagt € 10,--.

Kaarten kunt u telefonisch reserveren onder nummer 0229-243192 of  0226-351360.

Kaarten kunnen ook afgehaald worden bij H.van Niekerk, Karos 47, Hoorn; Mw G.Mooy, Herenweg 37, Hoogwoud; A.Langendijk, Wipbruglaan 14, Spanbroek (0226-351699); J.van Diepen, Hooiberg 26, Westwoud (0228-561972); K.Neuvel Meidoornlaan 20, Grootebroek (0228-513556) en T.Stokkermans, Kaagweg 9 Wervershoof (0228-582082). Aan de kerk begint de kaartverkoop om 13.30 uur.