Op onze website willen wij geregeld aandacht besteden aan leden van het koor. Deze keer is dat: Klaas Neuvel

Bijna tien jaar geleden, op 1 november 1994, werd Klaas Neuvel lid van het Westfries Mannenkoor. Zijn plaats bij de bassen werd een stoel naast zijn vader Piet, die al veel langer zijn stem aan het Westfries Mannenkoor gaf. Uiteraard was het niet alleen zijn vader die Klaas in de armen van de god van de muzen, Apollo, dreef. "Ik hield van muziek", is zijn verklaring. "Thuis had ik een goede stem. Toen het Westfries Mannenkoor aan het 50-jarig huwelijk van mijn ouders een apart tintje gaf besloot ik lid te worden."

Maar er moest voor zijn vader ook een opvolger komen, was de achterliggende gedachte bij de 55-jarige inwoner van Grootebroek. "Dat beloofde ik de familie. Het was vlak voor kerst dat ik lid werd. Ik wilde het twee jaar proberen, om daarna een definitieve beslissing te nemen. Ik werd een volwaardig koorlid."

Naast zingen heeft Klaas nog meer hobby's. Tennis, hardlopen en actief als voetbalscheidsrechter. Met dat laatste is hij 21 jaar bezig. "Na mijn voetballoopbaan, die tot mijn 34e jaar duurde, ben ik als arbiter begonnen. Onderaan de ladder, stap voor stap omhoog. Nu zit ik nog in groep vier, maar ik reken op promotie naar groep drie. Dat houdt in dat je dan ontmoetingen in de derde klasse, de reserve eerste klasse en de reservehoofdklasse mag fluiten."

De vraag, zijn kinderen vuurden deze ook al op hem af, wat voor hem de meest aansprekende hobby is, wordt door Klaas niet geheimzinnig beantwoord. "Fluiten", klinkt het resoluut. "Ik ga met plezier naar het koor, maar als er evenwel een concert op zondag op het programma staat wil ik nog wel eens verstek laten gaan. Zeker als er op mij een interessante wedstrijd ligt te wachten."

Spijt dat Klaas in de voetsporen van zijn vader is getreden heeft hij niet. "Ik voel me thuis bij het Westfries Mannenkoor. Probeer ook elke week de repetities te bezoeken. Misschien dat ik één of twee keer per jaar verzuim. Daar stopt het echter bij."