Op onze website willen wij geregeld aandacht besteden aan leden van het koor. Deze keer is dat: Jacques van Diepen

Sinds acht jaar zingt Jacques, voor vrienden en bekenden Jac., van Diepen zijn partijtje mee in het Westfries Mannenkoor. Niet zo vreemd omdat zingen al heel lang zijn lust en zijn leven is. Geboren en getogen in Westwoud zette hij in deze Westfriese gemeente zijn eerste schreden op het zangerspad. Begonnen werd in het jongerenkoor "Eigenwijs"; van de parochie in Westwoud, waar Jac. ook voor de begeleiding op de gitaar zorgde, een manier van musiceren waar hij zich incidenteel nog steeds mee bezig houdt.

Welhaast vanzelfsprekend volgde na het jongerenkoor het kerkkoor, en via deze club kwam Jac. terecht bij het Westfries Mannenkoor in Wognum. Ik werd namelijk gevraagd door Paul Wagenaar, die in die periode zelf ook actief koorlid was, laat Jac. van Diepen desgevraagd weten. Omdat ze bij de operettevereniging mannen tekort kwamen werden er leden van het kerkkoor benaderd. Paul vond echter dat ik beter op mijn plaats zou zijn bij het Westfries Mannenkoor. Toen de familie daar ook mee instemde heb ik de stap gezet. Spijt van zijn besluit heeft Jac. nog niet gehad. Ik voel me er mirakel op mijn plaats. Voelde me er snel thuis, kreeg ook snel contacten, bij het koor heb ik het echt naar mijn zin.

De instemming van zijn familie is niet zo vreemd omdat zijn vrouw Henny ook actief is in de wereld van de zangkoren. Nog steeds is ze dirigent van "Eigenwijs", richtte 25 jaar geleden een kinderkoor op en leidt ook al zeventien jaar een tienerkoor. Het zit er dus bijna ingebakken aldus Jac. van Diepen, die ook als bibliothecaris van het Westfries Mannenkoor zijn steentje bijdraagt. Levert voor zijn zangprestaties geen problemen op. Bij overname van Ton Stokkermans was alles perfect geregeld, hoewel er nog wel veel werk in gaat zitten. Maar dat laatste is in te passen.

Jac. van Diepen zit dus op zijn plaats maar kan een kritische noot echter niet achterwege laten. Onze dirigent André Kaart loopt over van geduld en humor, maar het lijkt me uitermate vermoeiend voor de dirigent als er op de repetities veel gepraat wordt. En dat laatste komt nog wel eens voor. Dat zou beter moeten kunnen.