Op onze website willen wij geregeld aandacht besteden aan leden van het koor. Deze keer is dat: Arie Langedijk

Het zingen is Arie Langedijk met de paplepel ingegeven. De eerste tenor uit Spanbroek volgde zijn vader, die ook lid was van het koor. Al ruim vijftig jaar is de naam van de 75-jarige West-Fries op de ledenlijst te vinden, slechts onderbroken door het moeten uitoefenen van zijn militaire dienstplicht.
De zangersloopbaan van Arie Langedijk bleef echter niet beperkt tot het Westfries Mannenkoor. Eerder was hij actief in een kerkkoor, en ook de oecumenische zang is hem niet vreemd. "In de jaren zeventig was ik betrokken bij de oprichting van zo'n koor in Berkhout. Toen het geloof minder werd viel ook de bestaansgrond onder dit koor weg", is de verklaring van de nog altijd krasse nestor, die verder ook nog als dirigent van een jongerenkoor in actie is geweest. Nu nog is hij geregeld te vinden bij het Bonifatius kerkkoor in Spanbroek.

Zijn grootste passie blijft echter het Westfries Mannenkoor, waar hij ook verschillende jaren bestuurslid bij was. "Ik mag nu eenmaal graag zingen", meldt hij ten overvloede. "Ik ben hier tevreden. En aan het kunnen bespelen van orgel en piano heb ik thuis, waar ik voor mezelf geregeld repeteer, veel steun."
Arie Langedijk vindt dat in het presteren van "zijn" Westfries Mannenkoor nog steeds progressie zit. "Ik denk ook dat we nog steeds niet aan ons maximum zitten. Natuurlijk valt of staat een prestatie van een koor met het feit of je de beschikking hebt over zangers of over alleen maar lezers. We moeten echter niet vergeten dat we amateurs zijn."

De vraag hoe lang hij nog van plan is om door te gaan wordt beantwoord met: "Dat is afhankelijk van mijn stem en gezondheid. Misschien zakt mijn stem wel van het tenorniveau naar dat van een bariton. Wat de leeftijd betreft is dat mogelijk. Misschien wordt dat dan wel mijn laatste stem." Vooralsnog is van stoppen echter nog geen sprake. Daarvoor heeft Arie Langedijk het iedere week nog te veel naar zijn zin.